Vacanta Tenerife: Intrebari Frecvente Si Sfaturi Utile

Te gândești să vizitezi Tenerife? Tenerife aparține unui grup de insule vulcanice numite Insulele Canare. Acest mic arhipelag este o destinație turistică populară, cunoscută pentru vremea bună pe tot parcursul anului, peisajul divers și plajele minunate.

Deși este ușor să fii cuprins de entuziasmul planificării unei călătorii în Tenerife, este important să reții că planificarea vacanței tale perfecte înseamnă mai mult decât rezervarea de zboruri. Iată informații utile și sfaturi pentru a vă ajuta să rămâneți în siguranță în Tenerife și să profitați la maximum de vacanța în Insulele Canare.

 

Unde este situata insula Tenerife?

Tenerife, împreună cu restul Insulelor Canare, este situată în Oceanul Atlantic, la nord-vestul Africii. Insula se află la aproximativ 550 de kilometri distanță de Maroc și este mai aproape de Africa decât Europa continentală. Este situata practic în mijlocul Insulelor Canare și înconjurata de La Palma, El Hierro, La Gomera, Gran Canaria, Fuerteventura și Lanzarote.

Cand este cel mai ieftin sa vizitezi Tenerife?

Prețurile nu fluctuează masiv pe parcursul anului, deși perioadele populare, cum ar fi Crăciunul, Paștele și vara, impun prețuri mai mari, în timp ce lunile cele mai liniștite sunt de obicei mai și noiembrie. Iubitorii de golf ar trebui să viziteze între aprilie și septembrie, când prețurile scad semnificativ pentru o rundă de golf.

Descopera lista completa a celor mai bune oferte de cazare in Tenerife – Clic aici!

Cum ajungi în Tenerife?

Există două aeroporturi principale în Tenerife: Tenerife Sud și Tenerife Nord. Și numele lor sugerează unde se află.

Dacă vizitați Tenerife din afara Spaniei, cu siguranță veți ateriza pe Aeroportul Tenerife Sud. Zborurile  naționale sunt operate numai din Tenerife Nord. Aceasta înseamnă că veți folosi acest aeroport dacă vă continuați călătoria către oricare dintre cele cinci insule Canare.

Care este cel mai bun moment pentru a vizita Tenerife?

Datorită vremii blânde constante, puteți vizita Tenerife pe tot parcursul anului. Temperaturile din timpul iernii nu scad de obicei sub 19°C. Din acest motiv, iarna este cea mai bună perioadă pentru cei interesați de drumeții.

Sezonul de vârf este din iunie până în septembrie. Cu aproximativ 29°C, august este cea mai calda lună și mai preferată de turiști.

Este cel mai probabil să asistați la ploaie între noiembrie și februarie. Am vizitat Tenerife în ianuarie și februarie si am avut un amestec de vreme caldă de primăvară în combinație cu zile ploioase și mai răcoroase.

Vă rugăm să rețineți că în orice moment al anului puteți experimenta Calima – un vânt care aduce praful de desert din Sahara. Deteriorează vizibilitatea și poate dura de la o zi sau două până la întreaga săptămână. Ni s-a spus că este cel mai frecvent în februarie.

Care parte din Tenerife este cea mai caldă?

Am primit multe întrebări dacă nordul Tenerife este mai rece decât sud. Este puțin mai cald în sudul insulei, unde temperaturile sunt suficient de ridicate pentru a înota și a face plajă în fiecare lună a anului. În plus, vă puteți bucura de o bună parte de vreme minunată și în partea de vest a insulei.

Nordul Tenerife poate fi mai ploios și mai înnorat, mai ales în lunile de iarnă. Cu toate acestea, nu ar trebui să luați acest lucru de la sine înțeles.

Cea mai caldă zonă în care să stai

Cele mai evidente alegeri pentru cei care caută vremea cea mai bună sunt stațiunile turistice populare din jurul Playa de Las Americas și Los Cristianos, Costa Adeje sau Los Gigantes din sud-vestul insulei.

Care este temperatura medie a apei în Tenerife?

Aceasta este o întrebare dificilă. Dacă marea este suficient de caldă pentru a putea înota, depinde de ceea ce considerați prea cald sau prea rece. Temperatura mării este diferită vara și iarna. Cu toate acestea, în general, temperaturile sunt suficient de ridicate pentru a înota și a face plajă în fiecare lună a anului. Dar apa se poate simți puțin rece în perioada de iarnă.

Este întotdeauna vânt în Tenerife?

In Tenerife bate vântul pe tot parcursul anului, în special pe coasta de nord și de vest a insulei. Cele mai calde și cele mai puțin vântoase zone sunt Arona, sau mai precis, Playa de Las Americas și Los Cristianos și Costa Adeje. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că majoritatea stațiunilor turistice sunt situate aici.

Cea mai vântoasă parte a insulei este partea de nord, mai precis La Laguna și Santa Cruz de Tenerife.

Este periculos sa vizitezi insula Tenerife?

Este complet sigur din perspectiva unei situații actuale de sănătate. Vi se cere să vă dezinfectați mâinile și să purtați măști în locuri interioare și în toate zonele publice. Acesta din urmă înseamnă și când ești complet singur.

Din perspectiva siguranței în general, acordați o precauție specială bunurilor dumneavoastră. Nu lăsați niciodată nimic nesupravegheat în mașină sau hotel.

Cum să te deplasezi in Tenerife?

Cel mai bun lucru este să închiriezi o mașină. Este eficient în timp și vă oferă mai multă libertate de a explora Tenerife.

Prețurile la benzină sunt mai mici decât în ​​Europa continentală și autostrăzile sunt marcate clar. Vă rugăm să rețineți că mașinile electrice nu sunt făcute pentru dealuri.

De câte zile ai nevoie pentru o vacanta in Tenerife?

Întrebarea care mi se pune cel mai mult este, de câte zile am nevoie în Tenerife? Aș recomanda nu mai puțin de 5 zile pentru sejurul tău în Tenerife, deși sunt destul de sigura că as putea să stau acolo încă două săptămâni și să găsesc în continuare locuri uimitoare de vizitat. Temperatura medie este în jur de 23C, ceea ce o face o destinație perfectă de vacanță pe tot parcursul anului.

Când este carnavalul din Tenerife?

Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife – al doilea cel mai popular carnaval din lume – are loc anual în jurul lunii februarie/martie. În general, fiecare sat are propriul carnaval, dar cele mai mari sărbători se găsesc în Santa Cruz și Puerto de la Cruz. În 2019, evenimentele din Santa Cruz au avut loc între 1 februarie și 10 martie.

Ce tip de activități oferă Tenerife?

Datorită naturii diverse a insulei, Tenerife oferă o varietate bogată de activități pentru vizitatori. Cele mai populare sporturi de pe insulă sunt probabil drumeții, ciclism montan și surfing. Coasta de sud, cu mările sale calme, este ideală pentru caiac, paddle boarding, scufundări și observarea balenelor.

Descopera lista completa a obiectivelor turistice de neratat la prima ta vacanta in Teneerife!

Related posts

Leave a Comment